6 Haziran 2012 Çarşamba

LYS GİRİŞ BELGELERİ YAYINLANDI




16-17-23-24 Haziran 2012 tarihlerinde yapılacak 2012 Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ İNTERNETTE

Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini başvuru yaptıkları her LYS için ayrı ayrı, TC Kimlik Numarası ve şifreleri ile 6 Haziran 2012 günü saat 14.00'ten itibaren ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Başvuru yapılmayan LYS için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir. Sınava Giriş Belgeleri adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir.

SINAVA GİRECEKLERE UYARI


Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını ilgili LYS'de yanlarında bulundurmak zorundadır. Ancak belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. İlgili LYS'ye ait Sınava Giriş Belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Sınava Giriş Belgesi sadece üzerinde belirtilen LYS için geçerli olacaktır. Bir LYS için düzenlenen belge diğer LYS'ler için kullanılamayacaktır.